Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Kemikalije nanešene na kožo s kozmetiko ali oblačili, ki jih nosimo cel dan, lahko naredijo več škode, kot če bi jih zaužili.

Koža je največji organ našega telesa, saj deluje kot nekakšen plašč, ki telo ščiti pred zunanjimi vplivi. Kemikalije nanešene na kožo z kozmetiko ali oblačili, ki jih nosimo cel dan, lahko naredijo več škode, kot če bi jih zaužili. Zaužito hrano namreč razgradijo encimi v slini in želodcu in jo tako pomagajo odstraniti iz telesa, medtem ko se nanešene kemikalije na koži vpijejo in preidejo v krvni obtok brez kakršnegakoli filtriranja in zaščite pred strupi. Zato je uporaba naravne kozmetike, oblačil iz naravnih materialov ter naravnih sredstev za pranje oblačil tako pomembna.

Otroška koža je dosti bolj občutljiva in dovzetna za draženje, kot koža odrasle osebe, saj je le-ta nekajkrat tanjša in nima zaščitne roževinaste plasti. Že pri odraslih se priporoča uporaba naravne kozmetike in pralnih sredstev, pri otrocih pa je to še toliko bolj pomembno.

Otroška koža je manj odporna, zato vse snovi hitreje oziroma lažje prodrejo v globlje plasti. To velja tako za kozmetiko, kot tudi za oblačila in izdelke, ki se jih uporablja za nego oblačil. Otroška oblačila naj bodo narejena iz naravnih materialov, ki so čim manj obdelani (že same barve, ki se uporabljajo za barvanje oblačil lahko dražijo kožo). Nato pa je pomembno tudi kakšna sredstva uporabljamo za pranje oblačil. Predvsem problematične sestavine v pralnih sredstvih so različni konzervansi, fosfati, encimi, alkoholi, belila, barvila, parfumi in druge sestavine, ki dražijo kožo in ji škodijo, nenazadnje pa tudi oblačilom, pralnemu stroju in okolju. Temu se lahko ognemu z uporabo naravnih pralnih sredstev.

 

Naši pralni praški so učinkoviti, čeprav ne vsebujejo zgoraj naštetih sestavin. Narejeni so le iz naravnih surovin, ki za kožo niso dražeče in problematične. Zato lahko s pralnimi praški Odori peremo oblačila tistih, ki imajo zelo občutljivo kožo, kot tudi otroška oblačila. Pozornost je treba nameniti le pravilnemu doziranju. Velikokrat ljudje mislijo, da se bodo oblačila bolje oprala, če bodo dodali več pralnega praška. Vendar to ni res. Če doziramo preveč pralnega sredstva, lahko le ta po pranju ostane na oblačilih in nato draži kožo (to se zgodi v primeru konvencionalnih pralnih sredstev, ki vsebujejo problematične sestavine, omenjene zgoraj).

Pri uporabi našega praška se prekomerno doziranje lahko kaže kot bele lise na oblačilih. Če jih zaznate, nastavite dodatno izpiranje perila in v bodoče dozirajte manj pralnega praška.

 

Naše pralne praške pred doziranjem dobro pretresite, nato pa jih dozirajte direktno v boben stroja. Priporočena količina je sledeča:

Srednje trda voda – 50 mL

Trda voda – 60 mL

Zelo umazano perilo – 70 mL

Ročno pranje – 35 mL / 5 l vode

Predvsem pri otrocih, se na oblačilih pridela veliko madežev. Nekatere se lažje odstrani, drugi so bolj trdovratni. Pozornost je treba nameniti tudi sredstvom za odpravo teh madežev. V kolikor uporabljamo naravne praške, ne naredimo nič dobrega, če potem madeže odstranjujemo z zelo agresivnimi sredstvi. Saj so lahko le ta vzrok za draženje občutljive otroške kože. Na srečo imamo rešitev tudi za ta problem – naš naravni odstranjevalec madežev, ki je odličen v boju z najtrdovratnejšimi madeži hkrati pa je popolnoma naraven in prijazen do vseh tipov kože, tudi do občutljive in otroške.

Za največjo učinkovitost madež čimprej sperite pod hladno vodo in nanj nanesite odstranjevalec trdovratnih madežev. Navodila za uporabo, si preberite tukaj.