Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Mraz in suh zrak res nista prijatelja naše kože. Verjetno vsakdo opazi, kako se mu pozimi ustnice in dlani hitreje izsušijo in potrebujejo več nege. Zato sta balzam za ustnice in krema za roke nepogrešljiva spremljevalca vsakogar v zimskih dneh.

Na srečo obstaja tudi nekaj preprostih trikov, s katerimi pripomoremo k ohranjanju mehke in gladke kože v najbolj hladnih dneh.

 

Kako preprečiti izsuševanje kože naših dlani:

  • Za umivanje uporabljajte mlačno vodo (izogibajte se vroči).
  • Uporabljajte naravno milo, ki vsebuje vlažilne sestavine – naša trda mila zaradi sestave, načina izdelave in naravno ustvarjenega glicerina (ki je odličen vlažilec), kožo negujejo, ohranjajo njeno mehkobo in vlažnost.
  • Zunaj nosite rokavice, da koža ni izpostavljena direktnemu mrazu.
  • Bivalnih prostorov ne ogrevajte preveč in uporabljajte vlažilnike zraka.
  • Večkrat na dan uporabljajte naravno vlažilno kremo za roke. Dobro jo vrtite tudi v obnohtno kožico.

Ni vseeno kakšno kremo za roke bomo uporabili. Če le ta vsebuje parabene, parafine ali druge nevarne kemikalije, bomo z njeno uporabo prej škodovali, kot koristili naši koži. Koža brez svoje naravne zaščite je bolj občutljiva in se težje brani pred škodljivimi sestavinami konvencionalnih krem. Naša vlažilna krema je narejena iz premišljeno izbranih naravnih sestavin, ki vplivajo na izjemen vlažilni učinek ter nego vaših rok. Prednost so dodani vitamini, ki so močni antioksidanti in jih običajno v kremah za roke ne najdemo. Za izdelavo uporabimo osnovne sestavine, ki so ekološkega porekla. Nikoli ne uporabljamo že na pol pripravljenih polizdelkov, saj je tako lažje slediti poreklu in zagotavljati konstantno kvaliteto. Prav tako ne uporabljamo sintetičnih snovi, ki so cenejše od naravnih, osnovnih komponent.

V kolikor je koža vaših dlani že čisto razdražena in razpokana pa priporočamo tudi uporabo našega ognjičevega mazila. Za najboljše rezultate si po vsakem umivanju rok, na hrbtno stran dlani nanesite ali vlažilno kremo ali ognjičevo mazilo. Za hitrejšo regeneracijo pa si pred spanjem obvezno dobro vmasirajte ognjičevo mazilo po celih dlaneh.

Kako preprečiti izsuševanje naših ustnic:

  • Ne oblizujte jih. Gre za zmotno mišljenje, da nam bo bolje, če si suhe ustnice ‘navlažimo’ s slino. Vendar temu ni tako, saj slina naše ustnice še dodatno izsuši.
  • Pijte dovolj vode, saj so suhe ustnice pogosto vzrok dehidracije. Čeprav nam ni tako vroče kot poleti, naše telo še vseeno potrebuje zadostno količino vode.
  • Suhe kože si ne odstranjujte, saj bo to zadevo le še poslabšalo. Raje se večkrat namažite z naravnim balzamom, ki bo pripomogel k hitrejšemu zdravljenju in obnavljanju kože vaših ustnic.
  • Priporočljivo je, da si ustnice namažete tudi pred spanjem (sploh, če spite z odprtimi usti). V kolikor imate v spalnici zelo suh zrak, je priporočljiva uporaba vlažilnika zraka (saj tudi suh zrak pripomore k izsuševanju ustnic).
  • Uporabljajte naravne balzame za ustnice na osnovi rastlinskih maščob in olj, saj le te tvorijo zaščitni sloj, ki pomaga ohranjati vlago ter ščiti ustnice pred zunanjimi vplivi. Rastlinske maščobe tudi negujejo in celijo razpoke na ustnicah.
  • Dihajte skozi nos, saj pri dihanju skozi usta vroč zrak še dodatno izsušuje ustnice.

Oba naša balzama za ustnice zagotavljata učinkovito vsakodnevno nego ustnic. Narejena sta iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki vplivajo na izjemen vlažilni učinek ter obnovo vaših ustnicBalzamu za ustnice med je narejen iz oljčnega olja, čebeljega voska, šentjanževega izvlečka, propolisa in medu. Balzam za ustnice frangipani pa iz avokadovega olja, karitejevega masla,  čebeljega voska, ricinusovega olja in eteričnega olja frangipanija.