Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Egipčani so za pranje tekstila uporabljali pepel in silikat, Rimljani pa mešanico žvepla in vode z ogljem. Pravijo, da so sredstva za pranje stara najmanj toliko kot ogenj. Osnovna sestavina pralnega sredstva je milo oz. maščoba, katero pa so z vsakim kemijskim odkritjem malce spremenili.

Pomanjkanje mila in napredka kemijske industrije po prvi svetovni vojni so sprožili pojav prvih sintetičnih detergentov. Ti so v sredini 50. let z alkil benzen sulfonati popolnoma nadomestili pralne praške na osnovi mila. Za ceno učinkovitosti in dostopnosti pa imajo sintetični detergenti veliko negativnih vplivov, predvsem na zdravje ljudi in okolje.

Namen sintetičnih pralnih praškov je učinkovitost, pogosto na račun sestave. Sintetični pralni praški vsebujejo fosfate, konzervanse, encime, alkohole, belila, parfume in druge sestavine, ki pa so škodljivi oblačilom, koži, pralnemu stroju in navsezadnje okolju. V kolikor uporabljate preveč pralnega sredstva, se na oblačilih lahko ustvari tanek film, ki je vzrok za različne srbečice in izpuščaje na koži, odvečne kemikalije se sprimejo pralnega stroja in cevi, ki jih sčasoma zamaši. Da so kemikalije iz odpadne vode pralnega stroja slabo biorazgradljive in onesnažujejo okolje, že vemo, verjetno pa niste vedeli, da se pri vsakem pranju v vodo sprosti do 700.000 mikroskopsko majhnih plastičnih delcev iz sintetičnih oblačil.

Naravni pralni praški Odori so v nasprotju s sintetičnimi praški pripravljeni na osnovi »pozabljenega« mila in zelišč. Ne vsebujejo fosfatov, konzervansov, barvil, alkoholov, encimov in drugih dodatkov, ki uničujejo oblačila in dražijo kožo, prav zato so še posebej primerni za tiste z občutljivo kožo in dojenčke. Naravne sestavine pralnega praška Odori že same po sebi mehčajo vodo, zaradi česar perilu ne potrebujete dodajati mehčalca, zaradi biorazgradljivih sestavin pa je prijazen tudi do okolja in vašega pralnega stroja. Kljub naravni sestavi se lahko Odori kosa z vsakdanjimi madeži. Perilu vonj po sivki ali limonini travi ne dajejo umetni parfumi, temveč naravna eterična olja in drugi zeliščni izvlečki. Kar Odori in naravne izdelke loči od sintetičnih, je njegova sestava – zaradi naravnih sestavin je pralni prašek Odori gost in ga je pred uporabo treba dobro pretresti.