Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Čistilo za vodni kamen po vaši meri

Čistilo za vodni kamen je pogosto nepogrešljivo v vsakem gospodinjstvu. Vodni kamen v wc školjki in na drugih površinah, ki redno prihajajo v stik z vodo, je namreč trdovraten in ga je zelo težko odstraniti brez pravih pripomočkov. Prav zaradi tega so tovrstni pripravki pogosto precej agresivni in posledično škodljivi tako za vas kot za samo okolje.

Pa vendar ni nujno, da je tako. Obstajajo namreč zelo priročni triki, kako odstraniti vodni kamen, brez da bi s tem škodili sebi ali okolici. Hkrati pa so k sreči na tržišču tudi naravni pripravki za nego doma brez agresivnih sestavin, ki zato niso nič manj učinkoviti.

 

čistilo za vodni kamen

čistilo za vodni kamen

Kako odstraniti vodni kamen tako, da ne škodimo ne sebi ne okolju?

Naravno čistilo za vodni kamen, pa naj bo to urinski ali vodni kamen v wc školjki ali na kopalniških oz. kuhinjskih površinah, je prijazno do uporabnika in okolja. Ne vsebuje nobenih agresivnih sestavin, kot so formaldehid, fosfati, belilo, amonijak, sintetične dišave in encimi. Posledično pri njihovi uporabi ni potrebno uporabljati zaščitne opreme, kot so zaščitne rokavice, zaščitna očala ali obrazna maska.

Pri klasičnih pripravkih za odstranjevanje takšnih madežev je namreč pogosto potrebno uporabljati tovrstne pripomočke, saj le tako lahko preprečimo, da bi agresivne sestavine prišle v oči ali dihala. A to ni edini način, kako odstraniti vodni kamen na naraven, neagresiven način. Pri tem si namreč lahko pomagamo tudi z različnimi domačimi pripravki, ki so zelo priročni. Četudi so morda bolj agresivni od naravnih pripravkov za čiščenje, so še vedno boljši od klasičnih agresivnih čistil.

Ena od takšnih možnosti je, denimo, solna kislina. Ta je zelo učinkovita pri odstranjevanju tovrstnih madežev. Drug domači pripravek, s katerim si lahko pomagate, je mešanica alkoholnega kisa in sode bikarbone. Učinkovita je tudi citronska kislina.
Obstaja pa tudi en trik, za katerega ste verjetno že slišali, vendar se vam je zdel nekoliko nenavaden. Vodni kamen v wc školjki ali na drugih površinah lahko odstranite tudi s pomočjo coca-cole.

Če izvzamemo zadnji trik, so ostale sestavine sicer po svoje še vedno dokaj agresivne in z nekaterimi ne boste mogli rokovati brez zaščitne opreme. Če bo to mogoče, pa bo pripravek spremljal neprijeten vonj. Konec koncev kis le redkim diši. Prav zaradi tega je še boljši način za odstranjevanje tovrstnih madežev že omenjeni pripravek iz naravnih sestavin.

V podjetju Odori vam ponujamo dišeče in popolnoma naravno čistilo s katerim boste brez težav odstranili tovrstne madeže. Naši izdelki so prijazni ljudem, živalim in okolju. Narejeni pa so iz popolnoma naravnih sestavin. Poleg tega so odišavljeni s popolnoma naravnimi eteričnimi olji in esencami, zato so pripravki za povrh še dišeči. Ker ne vsebujejo agresivnih sestavin, ampak le takšne, ki so pridobljene iz narave, pa vam tudi ne bodo povzročali alergij.

vodni kamen v wc školjki

vodni kamen v wc školjki

Vodni kamen v wc školjki in ostali madeži bodo z učinkovitimi naravnimi pripravki le še preteklost

V našem podjetju ustvarjamo večinoma veganske, vedno pa živalim, ljudem in okolju prijazne pripravke za nego doma ter telesa. Le-ti pripovedujejo zgodbo o tem, kako lahko človek in narava hodita en ob drugem, z roko v roki, in po svoje skrbita drug za drugega.

Navdih zanje smo našli na Ljubljanskem barju, tam pa črpamo tudi sestavine zanje. Česar ne uspemo nabrati na Ljubljanskem barju, vzgojimo sami, na zeliščnem vrtu. Pomagamo si tudi z lastnim čebelnjakom, zato so vsi naši izdelki narejeni iz popolnoma preverjenih sestavin.

Vsi pripravki, tudi tisti za čiščenje vodnega kamna, so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin. So biorazgradljivi in lepo dišijo zaradi naravnih eteričnih olj in esenc, hkrati pa na noben način ne škodijo nikomur vpletenem v proces – uporabnikom, okolju ali živalim. Kljub temu so zelo učinkoviti.

Delamo tudi na tem, da bi zmanjševali količino odpadkov, zato smo razvili ekološko embalažo. Naša embalaža je tako narejena iz aluminija, ki je znan kot eden najbolj trajnostnih materialov, saj se lahko znova in znova reciklira.

Poleg tega pa je izdelke mogoče dobiti tudi v priročnih polnilnih vrečkah, s pomočjo katerih lahko napolnite aluminijasto embalažo, ko izdelek enkrat kupite v originalnem pakiranju. Tudi nalepke so narejene tako, da jih brez težav odstranite in tako popolnoma pravilno ločite odpadke.

Čistilo za vodni kamen je enostavno za uporabo

Če smo na začetku spregovorili o naravnem čistilu za vodni kamen, je prav, da vam povemo, kako to sploh deluje. Kako odstraniti vodni kamen, torej?
Ko boste pripravek Odori uporabili, najprej odprite embalažo in ga nalijte direktno v wc školjko ali na kakšno drugo površino s tovrstnimi madeži.

Čistilo lahko v straniščni školjki uporabite tudi pod robom, enako velja pri kadeh, umivalnikih in podobno. Površino nato dobro ščetkajte, v školjki splaknite z vodo, na drugih površinah pa pripravek sperite. Površine bodo po čiščenju bleščeče čiste.

V primeru, da imate težave z nekoliko bolj trdovratnimi madeži, pustite pripravek delovati čez noč. Naslednji dan nato površino ščetkajte in splaknite oz. sperite z vodo. Ko boste s čiščenjem končali, pa embalažo dobro zaprite in spravite.

kako odstraniti vodni kamen

kako odstraniti vodni kamen