Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Pranje oblačil za dojenčka, kako se ga pravilno lotiti?

Pranje oblačil za dojenčka je opravilo, ki mu novopečeni starši posvečamo še posebno pozornost. Zakaj je temu tako? Vsi si želimo, da bi bila otroška oblačila brezhibno čista, pri tem pa nočemo uporabljati čistilnih sredstev in kemikalij, ki bi lahko škodile nežni dojenčkovi koži. Zavedamo se namreč, da vsako pralno sredstvo ni primerno kot detergent za dojenčke, saj kljub temeljitemu pranju pusti nekaj sledov v oblačilih, ki se nato preko kože absorbirajo v telo.

Pranje oblačil za dojenčka

Pranje oblačil za dojenčka z naravnimi sredstvi

Ker želimo, da bo pranje oblačil za dojenčka učinkovito in higiensko ustrezno, je najbolje, da otroško perilo peremo ločeno od oblačil ostalih družinskih članov. To preprečuje, da bi se umazanija in bakterije prenašale na otroška oblačila. Izogibati se moramo uporabi detergentov, ki vsebujejo agresivne kemikalije, saj te dražijo nežno in občutljivo kožo. Najboljša alternativa je pralni prašek za občutljivo kožo, izdelan iz 100% naravnih, ekološko pridelanih sestavin, ki ne vsebuje encimov, fosfatov, optičnih belil, parabenov, sintetičnih dišav in drugih alergenih dodatkov.

Ko gre za pranje oblačil za dojenčka, je priporočljivo upoštevati tudi navodila glede temperature vode, ki so navedena na etiketi oblačil. Pri trdovratnih madežih je priporočljivo,  da jih pred pranjem navlažimo in nanje nanesemo pralni prašek za dojenčke, pustimo delovati 10-15 minut, nato pa oblačilo splaknemo z vodo in operemo v pralnem stroju. Z upoštevanjem teh napotkov bodo otroška oblačila vedno brezhibno čista in kar je najbolj pomembno, prijazna do zdravja naših najmlajših.

 

Zakaj je tako pomembno, da izberemo pravi detergent za dojenčke?

naravni-pralni-prasek-za-novorojenckaNežna otroška koža je veliko bolj občutljiva, saj je za približno 20-30% tanjša od odrasle, zato se lahko poškoduje že v stiku z grobimi tkaninami. Hkrati pa se mora po rojstvu šele prilagoditi novemu okolju in potrebuje čas, da postane bolj odporna. Zato je zelo pomembno, kakšna sredstva uporabljamo za nego kože, pa tudi za pranje oblačil za dojenčka. Kozmetični izdelki, čistila in pralni prašek za dojenčke morajo biti zato prilagojeni za otroško kožo ter upoštevati stroge kriterije glede sestavin. Najbolj je, če se pri izdelavi uporabljajo samo naravne, skrbno izbrane biorazgradljive sestavine, ki ne povzročajo alergij in draženja kože, hkrati pa zagotavljajo izjemne rezultate pranja.

Alergijske reakcije so običajno posledica agresivnih sestavin, ki se nahajajo v industrijskih detergentih za pranje perila. Za razliko od njih, je tekoči pralni prašek za občutljivo kožo izdelan iz skrbno pridelanih, naravnih sestavin, zato ne povzroča tovrstnega odziva. Njegova dodatna prednost je tudi mehčanje perila, kar pomeni, da se lahko mirne duše odpovemo uporabi mehčalcev, ki prav tako vsebujejo sintetične dišave. Eterično olje sivke ali limonske trave, ki ju vsebuje nežen naravni detergent za dojenčke bosta poskrbela, da bo perilo dišalo tudi brez uporabe kemikalij.

 

Kje lahko kupimo najboljši pralni prašek za dojenčke?

Na trgu je mnogo ponudnikov, ki zagotavljajo, da so njihovi produkti varni in zanesljivi. Kljub temu je bolje, da preverimo sestavine, navedene na embalaži in se sami prepričamo, ali je izdelek resnično primeren za pranje oblačil za dojenčka. Pomembno je, da je detergent za dojenčke izdelan na rastlinski osnovi, hkrati pa biorazgradljiv ter s tem prijazen do okolja.

Najboljša sredstva za pranje oblačil za dojenčka so izdelana iz mila lastne izdelave, zato je njihova struktura bolj gosta. Pri pranju ne potrebujemo dodatnih mehčalnih sredstev, saj že sam pralni prašek za dojenčke mehča tako perilo kot vodo. Zahvaljujoč aktivnim sestavinam, ki ščitijo belo perilo pred sivenjem, so oblačila hkrati dlje časa videti kot nova. Detergent za dojenčke ne vsebuje encimov, fosfatov, optičnih belil, parabenov, sintetičnih dišav in drugih alergenih dodatkov. Primeren pa ni le za pranje otroških oblačil, temveč priporočamo uporabo vsem, ki imajo občutljivo kožo ali težave z alergijami.

Detergent za dojenčke

Detergent za dojenčke in občutljivo kožo

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kje kupiti kvaliteten pralni prašek za občutljivo kožo? Naša naravna blagovna znamka Odori neguje vez med človekom in naravo z lastno izdelavo čistil, kozmetike ter detergentov za pranje oblačil za dojenčka. Poslužujemo se le surovin rastlinskega izvora, brez uporabe parabenov, ftalatov, naftnih derivatov, sintetičnih dišav ali drugih škodljiv sestavin. Izdelki niso testirani na živalih, prav tako tudi predelovalni pripomočki in tehnična sredstva za obdelavo (filtri, ščetke, membrane, rokavice) niso živalskega izvora, zato je detergent za dojenčke, tako kot vsi naši produkti, primeren tudi za vegane.

Številne surovine imajo tudi ekološki certifikat, oziroma so domače pridelave. Vsa čistila, kozmetika ter sredstva za pranje oblačil za dojenčka so obdelana s kemijskimi in fizikalnimi postopki, ki ne uporabljajo škodljivih topil in drugih sintetičnih snovi. V našem podjetju spreminjamo tudi način, kako so stvari izdelane in nato dane v uporabo. Zato smo poiskali nove poti za preprost in dostopen način ponovnega polnjenja embalaž z našimi izdelki.

 

Pranje oblačil za dojenčka z detergentom v embalaži za ponovno polnjenje

Ponovno polnjenje embalaže je dejavnik, ki ima pomemben vpliv na našo prihodnost. Pri Odori resnično verjamemo, da je ponovno polnjenje izdelkov, oziroma refil ena izmed trajnostnih rešitev za zmanjšanje količine odpadkov. Zato smo zagotovili točilna mesta v večjih nakupovalnih centrih in nekaterih specializiranih trgovinah po vsej Sloveniji, kjer lahko napolnimo čistila, šampone, gel za prhanje, pralni prašek za dojenčke in druge izdelke v svojo embalažo ter s tem ohranjamo čistejšo naravo in privarčujemo svoj denar.