Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Tekoči pralni prašek iz naravnih sestavin za dojenčke in osebe z alergijami

Tekoči pralni prašek je eden od najpogosteje uporabljenih izdelkov v povprečnem gospodinjstvu. Prav zato je smiselno, da si vzamete čas in izberete resnično kvaliteten pralni prašek, po možnosti takšnega, ki je izdelan iz naravnih, rastlinskih sestavin. Pogosta izpostavljenost škodljivim snovem namreč nemalokrat privede do najrazličnejših zdravstvenih težav, od akutnih do kroničnih.

Neprijetni simptomi se včasih pojavijo neposredno po uporabi tekočega detergenta oziroma kmalu po stiku kože z oblačili, spet v drugih primerih pa je povezava med uporabo sintetičnih izdelkov in zdravstvenimi težavami manj očitna. Najbolj očiten znak, da sestavin, iz katerih je izdelan sintetični tekoči pralni prašek, ne prenašate najbolje, je alergija, ki se običajno odrazi v obliki precej nedvoumnih simptomov …

naravni pralni prašek

 

Alergija na pralni prašek: tipični simptomi

Voda sicer izpere precejšen del potencialno problematičnih snovi, vendar ne vseh. Tudi če so bila oblačila dobro izprana, je torej možna alergija na pralni prašek in z njo povezana neprijetna reakcija. Eden od najočitnejših simptomov, ki pričajo o tem, da je prisotna alergija na pralni prašek, je pordela koža ob stiku z opranimi oblačili. Rdečico lahko spremljajo drobne bulice na koži oziroma izpuščaji. V primeru alergije na določene sestavine ali na več sestavin v izdelku se pogosto pojavi tudi srbečica. Poleg tega lahko postane koža zelo vroča. Obenem pa sta možna bolečina in otekanje predela.

Opisani simptomi so seveda možni tako pri odraslih kot pri otrocih, vključno z dojenčki. Še več: ker je koža dojenčkov izredno občutljiva, je alergija na pralni prašek pri dojenčkih nadpovprečno pogosta. Prav zato je pomembno, da tekoči pralni prašek za dojenčke izberete še posebej premišljeno in da se izognete najbolj problematičnim sestavinam, ki so pogosto krive za alergijo.

 

Kako izbrati kvaliteten pralni prašek za dojenčke?

Če kupujete tekoči pralni prašek za dojenčke, je vsekakor priporočljivo, da izberete naravni izdelek, ki je narejen iz naravnih, bio sestavin. Pomembno je, da ne vsebuje sestavin, ki so znane po tem, da dražijo kožo – ali celo po tem, da predstavljajo resnejše dolgoročno tveganje za zdravje.

Če ugotovite, da izdelek vsebuje snovi, kot so fosfati, parabeni, optična belila in sintetične dišave, ga je najbolje odložiti nazaj na polico, saj tovrstni izdelki običajno povzročijo bistveno več škode kot koristi. Čeprav so praviloma zelo uspešni pri odstranjevanju umazanije (vključno s trdovratnimi madeži) in neprijetnih vonjav, je tveganje, povezano z uporabo izdelkov, ki vsebujejo navedene in sorodne sestavine, preprosto preveliko, še posebej ker obstaja precej boljša alternativa. Na voljo vam je namreč naravni pralni prašek za dojenčke, ki je prijazen do kože in do zdravja nasploh, hkrati pa izredno učinkovit.

pralni prašek za dojenčke

 

Naravni pralni prašek, primeren za dojenčke in ljudi z občutljivo kožo

Če iščete resnično kvaliteten tekoči pralni prašek za dojenčke, je naravni pralni prašek Odori vsekakor odlična izbira. Gre za izjemno kvaliteten naravni tekoči detergent za perilo, ki je izdelan na rastlinski osnovi. V njem ne boste našli parabenov, sintetičnih dišav, encimov, fosfatov, optičnih belil in drugih potencialno nevarnih snovi. S tem se zmanjša nevarnost za alergije in druge zdravstvene težave.

Dodatna odlika, s katero se ponaša naravni pralni prašek Odori, je povezana z okoljskim vidikom, saj gre za naravni detergent v tekoči obliki, izdelan iz biorazgradljivih sestavin, ki ne onesnažujejo okolja. Poleg tega pa tekoči detergent Odori poskrbi za mehčanje perila (in vode), kar pomeni, da ne boste več potrebovali mehčalca. To je dobra novica za osebe z občutljivo kožo in alergijami, saj so za neprijetne reakcije pogosto krivi prav mehčalci, ki običajno vsebujejo sintetične dišave in druge problematične sestavine.

 

Tekoči pralni prašek za belo, barvno in temno perilo

Naravni pralni prašek v obliki tekočega detergenta Odori je na voljo v več različicah. Odločite se lahko za tekoči detergent, ki je namenjen pranju belega perila, ali za tekoči detergent, ki je primeren za barvno in temno perilo. Na voljo je tudi set, ki vključuje tako tekoči pralni prašek za barvno in temno kot za belo perilo. Obenem bo mogoče izbirati med različnimi vonji. Če imate radi sveže vonje, priporočamo limonsko travo. Ljubitelje pomirjajočih vonjev pa bodo prepričali izdelki z vonjem sivke.

Izdelki ne dražijo kože in ne ogrožajo niti zdravja niti okolja, vendar so kljub temu izjemno učinkoviti, in to celo v boju s trdovratnimi madeži. Hkrati pa so zelo uspešni pri odstranjevanju oziroma nevtralizaciji neprijetnih vonjav, ki so se zažrle v tkanino. Tako so med drugim primerni za pranje športnih oblačil. Če morate odstraniti posebno trdovraten madež, pa priporočamo uporabo namenskega odstranjevalca z vonjem limete. Tudi v tem primeru gre za izdelek, ki je zdravju in okolju prijazen. Izdelava namreč ne vključuje uporabe fosfatov, belil, formaldehida, umetnih dišav ipd.

S pomočjo odstranjevalca je mogoče z oblačil med drugim odstraniti madeže, ki so posledica dezodoranta in znoja ter celo krvi in vina, pri tem pa ni nevarnosti za razbarvanje oblačil. Poleg eteričnega olja limete je pri izdelavi uporabljeno še eterično olje evkaliptusa. Obe eterični olji sta znani po antiseptičnem delovanju. Uničita škodljive bakterije in druge patogene mikroorganizme, kar poskrbi za dodatno zaščito vašega zdravja in zdravja vaših najbližjih.

kvaliteten pralni prašek