Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Naravni detergent za ročno pomivanje posode je prijazen do okolja

Naravni detergent je narejen na rastlinski osnovi, kar pomeni, da je popolnoma biorazgradljiv. Če želimo ohraniti naš planet zelen in prijeten za bivanje je nujno, da postanemo bolj trajnostni. Z nakupom bio izdelkov spodbujamo podjetja, ki se osredotočajo na trajnostno pridelavo in proizvodnjo, poleg tega pa z njihovo uporabo zmanjšamo količino odpadkov. Ni nam namreč potrebno kupiti vsakič novega detergenta za ročno pomivanje posode, saj se lahko refil dobi kar v vrečki. To je bistveno bolj ekološko, saj se vsako leto količina plastičnih odpadkov eksponentno povečuje. V kolikor si želite, da bi tudi vaši nasledniki uživali v prekrasni zeleni naravi, so bio izdelki pravi nakup.

Prednost naravnega detergenta je tudi to, da ne vsebuje škodljivih kemikalij, sintetičnih dišav, klora, fosfatov, encimov in parabenov. Da bi v Sloveniji še dolga leta lahko uživali v pitni vodi, moramo paziti na to, kaj vse izpustimo v odpadno vodo. Tudi na ta način skrbimo za ohranjanje čistega in zdravega okolja.

naravni detergent

 

Naravni detergent je zelo nežen do kože

Detergent za ročno pomivanje posode na rastlinski osnovi je zelo nežen do kože, saj vsebuje le sestavine ekološkega porekla. Z njim boste prav vsakič z veseljem pomili posodo, saj je izjemno prijetnega vonja po cvetlicah. Kože ne poškoduje, zato roke ne postanejo hrapave in razdražene. Zaradi odsotnosti agresivnih kemikalij ne pride niti do alergijskih reakcij. Zahvaljujoč prijetnemu vonju boste imeli občutek, da ste si roke oprali z običajnim milom, ne z detergentom za ročno pomivanje posode.

 

Bio naravni detergent za ročno pomivanje posode je tudi izjemno učinkovit

Marsikdo ima pri izdelkih iz naravnih sestavin pomisleke, da niso tako učinkoviti kot tisti, ki vsebujejo kemikalije. To pa še daleč ni res, saj naravni detergent odlično raztaplja maščobe in odstrani vse ostanke hrane. S posode je enostavno odstraniti celo zasušeno hrano, kar ne uspe ravno vsem izdelkom. Po pomivanju je posoda dišeča, sijoča in čista, zato jo zlahka postavite pred kateregakoli gosta. Zagotovo nakupa tako učinkovitega izdelka ne boste obžalovali.

 

Končno brez skrbi, da bi prišlo do negativnih učinkov na zdravje

Dokazano je, da prav vsaka kemikalija škodi našemu zdravju, zato je zelo dobro, če se jim uspemo v čimvečji meri izogniti. Bio naravni detergent je zato odlična rešitev, saj smo lahko končno brez skrbi, da bi kemikalije prišle na posodo in kasneje še na hrano, ki jo uživamo. Po pranju posode smo veliko mirnejši, da ne bo prišlo do morebitnih negativnih učinkov na hrano, poleg tega pa se kemikalije ne bodo sprale v odpadno vodo. Za varnost hrane je, z uporabo tovrstnega izdelka za pomivanje posode, poskrbljeno.

Upoštevati je tudi potrebno, da ni poskrbljeno le za varnost hrane za ljudi, temveč tudi za živali. Imate hišnega ljubljenčka, ki večkrat poliže vašo posodo? Ali pa njegovo posodo za vodo ali hrano večkrat operete? Kemikalije na posodi so zanje še posebej škodljive, saj ne uporabljajo pribora. Prav zato je uporaba bio naravnega detergenta, če imate psa, mačka ali katerega drugega hišnega ljubljenčka, praktično nujna.

detergent za ročno pomivanje posode

 

Uporaba detrgenta je zelo preprosta

Detergent iz naravnih sestavin se uporablja enako, kot tisti s škodljivimi kemikalijami. Najprej je najbolje s posode odstraniti ostanke hrane, nato na gobico nanesti 2mL na 4L tople vode in šele nato pričeti z pomivanjem do čistega. Če s krožnikov najprej sami odstranite večje kose hrane, boste prihranili ogromno detergenta, a se vam kljub temu ne bo potrebno odreči čistoči. Bio naravni detergent lahko sicer uporabite tudi za pranje pomivalnega korita. V tem primeru vam svetujemo, da ga na gobico nanesete malce več – približno 15 mL za korito standardne velikosti. Bi želeli postati še bolj ekološki? Namesto običajne gobice kupite biorazgradljivo, ki veliko lažje razpade. Tako boste zares zmanjšali vaš negativni vpliv na okolje.

 

Cena naj vas ne skrbi

Naravni izdelki se marsikdaj zdijo malce dražji od običajnih. Pa je res tako? V resnici so razna čistila in detergenti na rastlinski osnovi ekonomičnejši, saj jih med uporabo porabimo manj. Za sijočo in čisto posodo na primer uporabimo le 2 mL detergenta za ročno pomivanje posode, kar je precej manj od ostalih izdelkov. Vseeno vam sicer svetujemo, da pred nakupom vsakič preverite, kakšna je priporočena količina določenega izdelka. Med seboj se namreč precej razlikujejo, zato je potrebno biti zelo pozoren.

 

Bio naravni detergent za ročno pomivanje posode kupite v spletni trgovini Odori

V podjetju Odori so zelo ekološko ozaveščeni, zato pri čistilih uporabljajo le naravne sestavine, ki so pridobljene neposredno iz narave. Večina jih ima ekološki certifikat, saj so obdelane s kemijskimi in fizikalnimi postopki, ki ne uporabljajo škodljivih topil. Čistila so biorazgradljiva, brez dodanih optičnih belil, parabenov, alergenih dodatkov in sintetičnih dišav, zato so primerna za ljudi z občutljivo kožo. Za njihove izdelke ste lahko popolnoma prepričani, da so kakovostni in izdelani na okolju prijazen način.

bio-naravni detergent