Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Tekoči pralni prašek za občutljivo kožo brez umetnih sestavin

Tekoči pralni prašek je ena izmed oblik detergentov, ki se uporabljajo za čiščenje perila in ima mnoge kvalitete pri pranju tkanin, zato predstavlja priljubljeno izbiro v mnogih gospodinjstvih. Ker pa so mnogi komercialni detergenti sestavljeni iz sintetičnih in tudi za kožo agresivnih sestavin, pa je potrebno izbrati takšnega, ki bo varen ter primeren za potrebe vsakega posameznika, hkrati pa bo dobro opravljal svojo funkcijo – učinkovito čiščenje perila.

Pri izbiri detergenta je potrebno v poštev jemati nekaj lastnosti, ki bodo ustrezale posameznim preferencam: učinkovitost pri odstranjevanju madežev, vonjave, barvna obstojnost, primernost za različne vrste tkanin in najpomembnejše od vsega, blagodejen vpliv na kožo.

tekoči pralni prašek

 

Tekoči pralni prašek za alergike: kaj moramo vedeti?

Pralni prašek za alergike je namenjen tistim, ki imajo občutljivo kožo ali alergije na določene sestavine detergentov. Takšni detergenti so formulirani brez agresivnih kemikalij, parfumov in barvil, bi ki lahko dražile kožo. Namesto tega vsebujejo nežnejše, najpogosteje popolnoma naravne sestavine, ki so prijazne do kože, vendar še vedno zagotavljajo učinkovito pranje in odstranjevanje madežev. Pralni prašek za alergike je običajno hipoalergen, dermatološko testiran in primeren tudi za občutljivo kožo otrok ter odraslih.

Pralni prašek za občutljivo kožo – njegove lastnosti

Pralni prašek za občutljivo kožo je v večini primerov sestavljen iz naravnih sestavin, ki kože ne dražijo in so nenevarne za zdravje. Naštejmo nekaj lastnosti, zaradi katerih so takšni pralni praški najboljša alternativa nekaterim sintetičnim in bolj komercialnim:

  • naravne sestavine: sestavljajo jih popolnoma naravne sestavine na rastlinski osnovi, ki so zdravju prijazne in tako primerne za bolj občutljivo kožo. To pomeni, da ne vsebuje encimov, fosfatov, optičnih belil, parabenov, sintetičnih dišav in drugih alergenih dodatkov,
  • je biorazgradljiv: detergenti so med drugimi tudi ena izmed snovi, ki imajo škodljiv vpliv na okolje zaradi svojih sintetičnih sestavin, ki se nato zlijejo v odtok in lahko onesnažijo vodo. Biorazgradljivost naravnih detergentov za občutljivo kožo pomeni, da se vse sestavine detergenta v vodi raztopijo in ne predstavljajo nevarnosti za vodni odtok. To znatno prispeva k skrbi za ohranjevanje okolja,
  • ni potrebno uporabljati mehčalnih sredstev: ker naravni detergenti mehčajo perilo in vodo, zaradi tega ni potrebno uporabljati različnih mehčalnih sredstev, kot so mehčalci za perilo. Ne samo, da se s tem izognemo tveganju za razne alergije ali draženje kože zaradi potencialno zdravju škodljivih sestavin v mehčalcih, takšni detergenti so tudi prijazni za denarnico, saj ni potrebno dodatno kupovati mehčalnih sredstev, ki bi jih morali dodajati k perilu.

pralni prašek za alergike

 

Pralni prašek za novorojenčka z občutljivo kožo

Pralni prašek za novorojenčka je posebej formuliran detergent za pranje oblačil dojenčkov. Novorojenčki imajo zelo občutljivo kožo, ki je nagnjena k draženju in izpuščajem, zato je pomembno izbrati tak detergent, ki je nežen ter ne vsebuje agresivnih kemikalij. Tak detergent je običajno brez parfumov, barvil in drugih potencialno koži škodljivih sestavin, hkrati pa še vedno zagotavlja učinkovito pranje ter odstranjevanje madežev.

Pomembno je, da so takšni izdelki za novorojenčke dermatološko testirani. Ta oznaka zagotavlja, da je bil detergent podvržen strogi oceni strokovnjakov in dermatologov, da bi se preverilo, ali je varen z uporabo na občutljivi koži dojenčkov. Pralni prašek za novorojenčka je tako sredstvo za čiščenje oblačil, ki je ključna izbira za zagotavljanje optimalne nege in udobja za najmlajšega člana družine.

 

Tekoči pralni prašek za občutljivo kožo: primeren za alergike, novorojenčke in ljudi s suho kožo

Tekoči pralni prašek, ki je zgrajen na osnovi naravnih in zdravju neškodljivih sestavin je primeren prav za vse ljudi, še posebej pa za tiste, ki so podvrženi alergijam, novorojenčkom in vsem ostalim, ki imajo občutljivo kožo. Takšni pralni praški so tudi veganski, torej za svojo izdelavo ne uporabljajo živalskih sestavin ali so na živalih testirani ter oznako bio, kar zagotavlja, da so izdelani pri kontrolirani ekološki pridelavi in vsebujejo le naravne bio sestavine.

Naravna izdelava takšnih sredstev za čiščenje pa kljub temu ohranja vse svoje lastnosti učinkovitega čiščenja perila, ki bodo zagotovile temeljito odstranjevanje še tako trdovratnih madežev. Ne vsebujejo parabenov, encimov, fosfatov ali sintetičnih dišav, dišave pa temeljijo na naravnih sestavinah – najpogosteje imajo vonj po prijetnih rastlinah, kot so sivka ali limonska trava.

 

Pralni prašek na naravnih sestavinah – skrb za zdravje

Vsem je znano, da večina komercialnih detergentov za pranje perila in mehčalcev vsebuje nekatere potencialno zdravju škodljive ter koži dražeče sestavine. Tako pralni prašek za alergike kot pralni prašek za novorojenčka nista primerna le za te dve skupini ljudi, temveč tudi za vse ostale, ki skrbijo za svoje zdravje. Kvalitetni naravni detergenti za perilo so na voljo tako za pranje belega in temnega, kot za pranje barvnega perila.

Odstranili bodo še tako trdovratne madeže, kot že zgoraj poudarjeno, pa je njihova velika prednost, da ob njih ni potrebo kupiti raznih mehčalnih sredstev, saj naravni detergenti mehčajo perilo in vodo. Pravilna izbira pralnega praška za čiščenje perila bo zagotovila čisto, sveže in nežno oprano perilo ter hkrati poskrbela za vaše zdravje in dobro počutje.

pralni prašek za novorojenčka