Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Vodni kamen v wc školjki je včasih prava nočna mora

Vodni kamen v wc školjki nastaja zaradi trdote vode. Trda voda vsebuje veliko raztopljenih mineralov, vključno s kalcijem in magnezijem. Po vsakem splakovanju voda teče po površini stranišča in nekaj teh kalcijevih in magnezijevih mineralov ostane za njo. Sčasoma se lahko ti minerali kopičijo in povzročajo grde madeže in vodni kamen.

Na voljo je nešteto belilnih sredstev in čistil za stranišče, ki obljubljajo, da bodo odstranili vodni kamen in poskrbeli za brezhiben videz naše kopalnice. Toda ta sredstva ponavadi vsebujejo zelo agresivne sestavine kot so belilo, amonijak, fosfate in encime. Pri čiščenju s temi kemikalijami, jih kar precej tudi vdihavamo, kar draži naša dihala in sluznico. Da o koži, ki pride v stik s temi agresivnimi sredstvi, sploh ne govorimo. Po čiščenju z njimi pa še vse skupaj odplaknemo v naše odpadne vode in tako onesnažujemo podtalnico, reke, jezera, morja.

 

Vodni kamen lahko odstranimo z naravnimi sredstvi

Vodni kamen so že naši starši znali očistiti zelo učinkovito brez kemikalij. Nekoč priljubljeno čistilo za wc je bila mešanica kisa in sode bikarbone. Prav tako so se posluževali kombinacije limoninega soka in belega kisa, ki je naravi prijazen in zelo učinkovit način za odstranjevanje vodnega kamna. Kalcijev karbonat (njegovo znanstveno ime) namreč ne prenese kisline.

Med čiščenjem kopalnice smo izpostavljeni neštetim mikrobom in toksinom in kar je presenetljivo, agresivne sestavine stvari le še poslabšajo. Te so namreč polne kemikalij, ki škodujejo okolju in našemu zdravju. Prehod na naravno čistilo za straniščno školjko ne le varuje zdravje naše družine, temveč tudi okolje. Poleg tega so ta sredstva enako učinkovita kot tista, zaradi katerih je po uporabi zrak neprijeten za dihanje.

Odori naravna čistila

Odori naravna čistila

 

Kako odstraniti vodni kamen v wc školjki na naraven način?

Kako odstraniti vodni kamen v wc školjki brez škodljivih kemikalij? Nič ni bolj prijetno kot sveže očiščena kopalnica. Čeprav se zdi, da so za pravilno reševanje najbolj umazanega dela potrebne ostre kemikalije, obstajajo številna okolju prijazna sredstva za straniščne školjke, s katerimi bo naš porcelanast »prestol« brezhiben.

Čistilo za wc je popolnoma naravno sredstvo, narejeno na rastlinski osnovi, tako kot vsi izdelki blagovne znamke Odori. Je prijazno do okolja, saj je biorazgradljivo. Kljub temu, da ne vsebuje nobenih belil, fosfatov, encimov, amonijaka, encimov in drugih zdravju škodljivih snovi, zelo uspešno odstranjuje nečistoče iz naših stranišč.

Zelo učinkovito se spopade z odstranjevanjem vodnega kamna, ostankov urina in druge umazanije, tudi pod robom školjke. Enostavno ga samo nanesemo na površino, pustimo par minutk, zdrgnemo s ščetko in speremo. Pri trdovratnejših madežih ga brez skrbi lahko pustimo delovati tudi čez noč. Po končanem čiščenju pa bo skozi naš toaletni prostor zavel čist in svež veter, saj čistilo vsebuje eterična olja evkaliptusa, limone in grenivke.

 

Bio wc čistilo lahko kupimo v refil embalaži

V ponudbi je  je bio WC čistilo v embalaži 500 ml. Ker pa smo trajnostno naravnani in želimo zmanjšati količino odpadkov v našem domu in okolju, je na voljo tudi refil vrečka, v kateri se nahaja 2 l vsebine. Tako prihranimo pri denarju, prostoru za shranjevanje, predvsem pa pri količini odpadne embalaže.

Bio čistilo za WC

Bio čistilo za WC

 

Produkti Odori – vez med naravo in človekom

Za brezhibno čistočo in svežino vseh bivalnih prostorov priporočamo Set čistil za dom. Set vsebuje vse, kar potrebujemo, da bomo na ekološko prijazen način opravili z vso umazanijo, zrak pa odišavili s prijetnim vonjem naravnih eteričnih olj. V tem enkratnem kompletu najdemo univerzalni produkt poprova meta, ki je primeren za vse površine našega stanovanja. Za njim ostane samo svež vonj poprove mete, madeži, prah in umazanija pa z lahkoto izginejo.

Poleg njega je v kompletu zelo vsestranski izdelek za sijoče steklo in steklene površine z vonjem limete. Lahko ga uporabljamo za vse površine iz stekla, ogledala, prav tako tudi v avtomobilu za čiščenje vetrobranskega stekla.

Še eden v vrsti priljubljenih izdelkov, ki ga vsebuje set, je tisti za kopalnico. Primeren je za odstranjevanje umazanije s tuš kabine, kadi, pip, keramičnih ploščic, razen kadar gre za naravni kamen in marmor. Pri čiščenju napolni kopalnico s pomirjajočim vonjem rožmarina.

Za pomivanje talnih površin uporabimo tekočino z vonjem sladke pomaranče. Ker ne pušča prav nobenih madežev, je primerna za vse pomivanje vseh vrst tal.

Če se sprašujemo, kako odstraniti vodni kamen v wc školjki, je kot zadnji član te čudovite peterice na voljo čistilo za wc z vonjem evkaliptusa, grenivke in limete, ki odstranjuje najbolj trdovratne nečistoče našega toaletnega prostora. Z nakupom celotnega seta smo lahko brez skrbi, da ne bomo potrebovali nobenih drugih agresivnih, strupenih in zdravju nevarnih kemikalij. Naš dom bo zasijal in zadišal na popolnoma naraven način.

V skrbi za zdravje naših najdražjih in ohranitev neokrnjene narave smo izdelali popolnoma naravne izdelke za čiščenje doma in osebno higieno. Vsi naši produkti temeljijo na naravni osnovi rastlinskega izvora. Kljub temu, da niso agresivni za naše zdravje, so v vsakdanji uporabi zelo učinkoviti. S pravilnim pristopom njihove izdelave pa v sestavinah ohranijo največ, kar lahko narava ponuja. Z uporabo Odori izdelkov, ki so pakirani v reciklirano embalažo za večkratno uporabo, pa lahko tudi mi naravi vrnemo vsaj delček tega, kar ona radodarno ponuja nam.