Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Srbeč občutek, izpuščeji, vnetje, luskava koža … Da, vse kaže na atopijski dermatitis, eno najpogostejših kožnih bolezni zahodnega sveta. Za njim oboleva kar 15 % otrok, ki pa pri nekaterih sčasoma izgine, ravno zato je pravilna nega kože v tem obdobju še toliko bolj pomembna. 

Kaj je dermatitis?

Gre za vnetne bolezni kože, ki nastanejo zaradi škodljivih dejavnikov v koži ali preko nje pridejo v telo. Pogosti znaki so srbenje, rdečica, izpuščaji, suha in luskava koža, pri nekaterih oblikah tudi mehurčki. Ločimo več vrst dermatitisov, najpogostjejši med njimi je ravno atopijski dermatitis oz. atopijski ekcem. Zakaj zbolimo, še ni pojasnjeno, prav tako zdravilo za bolezen še ne obstaja.

 

Atopijski dermatitis pri odraslih.

Za dermatitisom zboli okrog 5 % odraslih. Največkrat se kaže kot izpuščaji na vratu in dekolteju, na notranji strani komolcev in kolen, na dlaneh, stopalh, obrazu in lasišču. Poleg fizičih posledic pa ima bolezen tudi psihološke, kot sta stres in pomanjkanje samozavesti. Po naših izkušnjah in izkušnjah naših kupcev, simptome atopijskega dermatitisa učinkovito blažita naravno ognjičevo mazilo in milo Odori.

 

Atopijski dermatitis pri otrocih

Atopijski dermatitis se najpogosteje razvije pri otrocih. Najprej ga opazimo na licih in velkih sklepnih pregibih. Zaradi neprijetne srbečice otroci pogosteje praskajo prizadete predele, zato lahko pride do okužb, vlažnih vnetij in krast. Pomembno je, da se pri otrocih zmanjšajo tako notranji kot zunanji dejavniki za nastanek bolezni, kar pomeni tudi uporabo mil in pralnih sredstev za oblačila. Naravni pralni prašek Odori je izdelan na popolnoma naravni osnovi, brez parabenov, alkoholov in konzernasov ter potrjeno ugodno vpliva na občutljivo kožo dojenčkov in otrok.

 

Zdravljenje atopijskega dermatitis

Zdravilo za bolezen še ne obstaja. Znano je, da določeni dejavniki dodatno sprožajo bolezen, na primer določene alergije na hrano in alkohol, formaldehid, močna pralna sredstva … Zaenkrat lahko govorimo lahko le o blaženju simptomov. Najpomembnejše je, da kožo stalno vlažimo z vlažilnimi izdelki, nosimo bombažna oblačila, se izogibamo določeni hrani in visokim temperaturam ter predvsem, da uporabljamo kozmetiko in druge izdelke naravnega izvora.