Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Blog

Vsakemu od nas se je že kdaj zgodilo, da si je umazal oblačila s trdovratnimi madeži in ni vedel, kako bi jih enostavno in učinkovito odstranil.

Majice, srajce in jopice so najbolj izpostavljene madežem od hrane, sokov in tudi od deodoranta ter potenja, ki puščajo rumene sledi in neprijeten vonj.

Hlače največkrat umažemo s travo, blatom, umazanijo in krvjo. Zamažemo pa jih tudi s hrano, maščobo ali umazanijo, ko si obrišemo roke v hlače.

Kako učinkovito odstraniti madeže na oblačilih?

Hitreje kot se boste lotili madežev, lažje jih boste odstranili. Namreč, dlje časa kot je madež na oblačilu, bolj je trdovraten. Umazano oblačilo čimprej namočite v mlačno vodo in pustite namakati vsaj 15 minut (pri trdovratnejših madežih dodajte v vodo še malo odstranjevalca). Odsvetujemo vam drgnjenje madeža, če ga niste predhodno zmočili z vodo. Saj bo suho drgnjenje poskrbelo, da se bo madež vpil v tkanino. Preden obleko posušite, se prepričajte ali je madež zares v celoti odstranjen, sicer se ga boste težko znebili.

Pri odstranjevanju si lahko pomagate z Odori odstranjevalcem, ki s pomočjo neionskih površinsko aktivnih snovi odstrani tudi najbolj trdovratne madeže. Narejen je na rastlinski osnovi, je biorazgradljiv in prijazen do okolja. Namenjen je za vse vrste oblačil z obstojnimi barvami (tudi za otroška), ne glede na temperaturo pranja. Ne vsebuje formaldehida, fosfatov, klora, belil, amonijaka, sintetičnih dišav in encimov.

  • Uporaba:

Pred uporabo na skritem predelu oblačila s hitrim testom preverite obstojnost barv. Madež sperite z vodo, sredstvo pretresite in nanesite neposredno na madež. Pustite delovati 15 minut, zdrgnite in pustite delovati še dodatnih 15 minut. Nato operite s pralnim praškom kot običajno. Pri tem upoštevajte navodila za nego na etiketah oblačil. Za odstranjevanje madežev kot so kri ali trava, oblačilo predhodno namočite v mrzli vodi.

  • Zakaj je naš odstranjevalec madežev limeta hkrati izjemno učinkovit ter povsem naraven in biorazgradljiv?
  1. Osnova naravnega odstranjevalca madežev je lastno milo, katerega izdelujemo po hladnem postopku. To pomeni, da se maščob ne pregreva in se ohranja njihova kvaliteta.
  2. Sol pripomore  k odstranjevanju najtrdovratnejših madežev (kot so kri in vino) ter hkrati pomaga ohranjati obstojnost barv.
  3. Citronska kislina pripomore k odstranjevanju rumenih madežev z belih oblačil (le te so ponavadi posledica znojenja ter uporabe deodorantov – temu se lahko izognete z uporabo naših deodorantov v spreju, ki ne puščajo madežev).
  4. Eterično olje evkaliptusa in limete delujeta antiseptično.
  5. Demineralizirano vodo pridobimo v procesu reverzne osmoze. Tako imamo večji nadzor nad kvaliteto in neoporečnostjo.
  • Nasvet: 

Ko boste nekaj dni na poti, si predhodno prelijte odstranjevalec v manjšo razpršilko (npr. v porabljeno embalažo našega deodoranta) in madež čimprej po nastanku sperite z mrzlo vodo, gor nanesite odstranjevalec ter zdrgnite. Pred pranjem nato celoten postopek uporabe ponovite.

Pred pranjem dozirajte majhno količino odstranjevalca trdovratnejšh madežev v predal za pralni prašek. Tako se bodo lažje odstranili tudi skriti madeži, ki niso bili direktno tretirani z odstranjevalcem madežev.