Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Blog

čistilo za vodni kamen

Čistilo za vodni kamen je najbrž eden izmed izdelkov, ob katerem najprej pomislimo na neprijeten vonj in kemikalije. Ni pa treba, da je temu tako: znamka Odori s svojimi naravnimi in biorazgradljivimi čistili za dom to spreminja in s tem stremi k okolju bolj prijaznim izdelkom za čiščenje. Najsi bodo to čistila za kopalnico, tj. tuš kabino, kad ali pa kopalnična tla, ali pa za druge prostore v našem domu.

V svetu, ki se vse bolj zaveda vpliva, ki ga imajo naše odločitve na okolje, je povpraševanje po okolju prijaznih izdelkih vse večje. Ta trend se dandanes opazi na praktično vseh področjih našega življenja, vključno pri izdelkih za čiščenje našega doma. Še posebej pri izdelkih za kopalnico je opazna vse večja potreba po rešitvah, ki se ne bi le učinkovito spopadle s trdovratno umazanijo, ampak pri tem ne bi škodovale okolju.

Dejstvo pa je, da je kopalnica eden izmed prostorov v našem domu, ki je najpogosteje v uporabi, zaradi česar se tam nabira tudi največ umazanije. Ta je opazna tako na tleh, kot tudi na kopalničnem pohištvu in opremi: v tuš kabini, kadi, umivalniku, ogledalu, policah in omaricah. Na vseh površinah, ki so redno v stiku z vodo, pa se nabira tudi trdovratni vodni kamen. Opazen je v obliki belkastih ali pa rdečkastih lis, ki pa jih je moč odstraniti.

čistilo za vodni kamen

Čistila za kopalnico naravnega izvora

Čistila za kopalnico predstavljajo nujen pripomoček za čiščenje v vsakem domu, res pa je, da imajo pogosto slab sloves, saj naj bi bila polna kemikalij. Na srečo pa se vse pogosteje pojavljajo izdelki za čiščenje kopalnice, ki so naravnega izvora, ekološki in biorazgradljivi, zaradi česar je njihov vpliv na okolje blagodejen. Mednje uvrščamo denimo tudi izdelke znamke Odori.

Tu najdemo tako čistilo za vodni kamen, kot tudi čistilo za ploščice po tleh in druge pripomočke. Znana so po tem, da so več kot zgolj izdelek; predstavljajo namreč zavestno odločitev, da svojo čistilno rutino prilagodimo bolj zeleni in trajnostni prihodnosti. Ta čistila za kopalnico so izdelana iz sestavin, ki izvirajo iz narave in se vanjo tudi neškodljivo vračajo, kar zagotavlja, da se naša kopalnica blešči, brez da bi pustila negativen pečat na našem planetu.

Bistvo okolju prijaznih izdelkov za čiščenje kopalnice je torej trajnost. Izdelki Odori vsebujejo sestavine, kot so denimo izvlečki citrusov, ki so znani po svojih dobrih in močnih lastnostih. Za razliko od ostrih kemikalij ti naravni elementi razpadejo na nestrupene snovi.

Čistilo za vodni kamen brez vsebnosti kemikalij

Stvar, ki jo najpogosteje srečamo povsod tam, kjer površina pogosto prihaja v stik z vodo, je vodni kamen. Ta velja za najpogostejšega sovražnika vsake kopalnice, ki se nabira na pipah, tuših in okoli umivalnikov. Prepoznamo ga kot belo, kredasto usedlino, ki daje kopalniški opremi neugoden videz.

Tradicionalna sredstva za odstranjevanje vodnega kamna so pogosto obremenjena s kemikalijami, ki so lahko škodljive našemu zdravju in okolju. Več o tem si lahko preberete v tej objavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije. Naravna čistila za vodni kamen pa so varna in učinkovita alternativa. Izdelana so iz naravnih sestavin, denimo izvlečkov citrusov, kot na primer iz citronske kisline; vodni kamen proti njeni naravni kislosti praktično nima možnosti.

Okolju prijazni odstranjevalci vodnega kamna izkoriščajo njeno moč za raztapljanje vodnega kamna, a brez sproščanja škodljivih toksinov v naš dom in okolje. Poleg tega so vsi izdelki znamke našega podjetja na voljo v embalaži, ki jo je mogoče ponovno uporabiti in nato reciklirati, kar prispeva k njihovi prijaznosti do okolja.

čistila za kopalnico
Čistilo za ploščice po tleh iz naravnih sestavin

Poleg čistila za vodni kamen boste pri nas našli tudi druga sredstva za čiščenje kopalnice. Za vsa je značilno to, da so biorazgradljiva in dostopna v embalaži, ki jo je mogoče ponovno napolniti, nato pa reciklirati. Med najbolje prodajana sodi tudi denimo čistilo za ploščice po tleh.

Vsi si namreč želimo bleščečih se kopalničnih ploščic, a prav tam se sčasoma naberejo umazanija in madeži. Tradicionalna čistila za ploščice po tleh so pogosto polna sintetičnih kemikalij, ki lahko dražijo našo kožo in oči, da ne omenjamo njihovega vpliva na okolje.

Ekološka sredstva pa zagotavljajo nežno, a učinkovito rešitev; uporabljajo namreč površinsko aktivne snovi na rastlinski osnovi in encime, ki razgrajujejo umazanijo, ne da bi pri tem škodovali kopalničnim površinam ali pa okolju. Poleg tega so na voljo v koncentrirani obliki in z možnostjo ponovnega polnjenja, kar zmanjšuje potrebo po plastični embalaži za enkratno uporabo. Zaradi tega niso le okolju prijazna, temveč tudi dolgoročno stroškovno učinkovita.

Sredstva za kopalnico s ponovnim polnjenjem

Čistila za kopalnico v naši ponudbi niso le ekološka zaradi svojih sestavin, pač pa tudi zaradi embalaže, ki omogoča ponovno polnjenje. To jih dela za trajnostna in stroškovno učinkovita. Najsi gre za čistilo za vodni kamen ali pa za čistilo za ploščice po tleh: embalaža za večkratno polnjenje predstavlja odlično rešitev za vse, ki nam je mar za okolje. Ko se zaloga izprazni, jo lahko preprosto ponovno napolnimo. Ta praksa znatno zmanjša ogljični odtis.

 

čistilo za ploščice po tleh