Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Blog

Športna oblačila so izdelana iz posebnih materialov (vsebujejo veliko sintetike), ki hitro vpijajo pot in le ta nato hitreje ‘hlapi’. Oblačila ohranjajo čim bolj suho kožo in optimalno telesno temperaturo. Sodobni materiali tudi preprečujejo, da bi se pot predolgo zadrževal na površju kože, s čimer se zmanjšuje verjetnost draženja kože. Z nepravilnim načinom vzdrževanja lahko oblačila hitro uničimo.

V nadaljevanju vam podajamo nekaj nasvetov za pravilno vzdrževanje športne opreme:

  1. Takoj po uporabi/nošenju je potrebno oblačila oprati. Če nimate časa jih obesite na zrak, da se posušijo. Prepotena oblačila, ki jih pustite v torbi za fitnes, so namreč pravo gojišče bakterij in neprijetnih vonjav.
  2. Pred pranjem oblačila obrnite navzven. S tem zavarujete barve in videz oblačila, ki bodo dalj časa ostala ohranjena.
  3. Uporabite tekoči pralni prašek, ki ne vsebuje belila ali sredstev za posvetlitev.
  4. Izogibajte se uporabi mehčalcev, saj “zamašijo” fina mikrovlakna, kar poškoduje njihovo sposobnost odvajanja vlage in uničuje raztegljiva oblačila. Ravno tako na oblačilih ostaja plast, ki zadrži smrad in ga je potem težje odstraniti.
  5. Športna oblačila perite pri nižjih temperaturah (30-40°C). Vedno preverite, kaj piše na etiketi. Izberite pa tudi nežno ožemanje pri nizki hitrosti (največ 800 obratov/min). Poglejte, ali ima vaš pralni stroj poseben program za pranje športnih oblačil.
  6. V istem stroju nikoli skupaj s športnimi oblačili ne perite oblek, ki imajo zadrge. Zadrge z drgnjenjem pri pranju povzročajo cefranje, paranje in obrabljanje in s časoma uničenje oblačil.

Zakaj je naš pralni prašek primeren za pranje športnih oblačil?

Naš pralni prašek za barvno in temno perilo (sivka, limonska trava) je namenjem pranju barvnega, temnega in občutljivega perila. Narejen je na rastlinski osnovi, je biorazgradljiv in prijazen do okolja, zato je njegova struktura bolj gosta. Ne vsebuje encimov, fosfatov, optičnih belil, parabenov, sintetičnih dišav in drugih alergenih dodatkov. Oprano perilo bo imelo nežen vonj po limonski travi oz. sivki.

Uporabite Odori tekoči pralni prašek, ki že sam, brez uporabe dodatnih mehčalnih sredstev, mehča perilo in vodo. Narejen je iz rastlinskih sestavin, zaradi katerih ostanejo vlakna tkanin gladka, oblačila mehka in nežna ob dotiku s kožo, preprečujejo statično napetost pri oblačilih iz sintetike ter je primeren za pranje športnih oblačil.