Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

“Ponovno uporabi – refil! Zmeraj več ljudi se zaveda, da je ponovno polnjenje embalaž nujno za prihodnost vsega človeštva. Pri Odori spreminjamo način, kako so stvari narejene in dane v uporabo. Iščemo nove poti za preprost in dostopen način ponovnega polnjenja embalaž z našimi izdelki.”

Plastika za enkratno uporabo nas spremlja na vsakem koraku, že pri jutranji kavi za na pot, v embalaži za sladkor, kot žlička za kavo, najdemo jo celo v jutranjem časopisu in reviji pa v ovitkih od sendviča, sladoleda, sadja, v plastenki za vodo ter v posodi za našo najljubšo hrano. Tudi doma se je plastična embalaža prikradla že v vsak kotiček. V plastičnih embalažah so šampon za lase, gel za tuširanje, deodorant, pasta za zobe, čistila, detergenti za pomivanje posode, praški za perilo, zobe si umivamo s plastičnimi zobnimi ščetkami itn.

Živimo v dobi enkratne uporabe. Praktično in hitro uporabo postavljamo pred svoje zdravje in naravo, saj se nam zdi lažje izdelek po uporabi preprosto vreči v smeti in nanj pozabiti. Pa resnično lahko pozabimo na svoje ravnanje, če nas smeti spremljajo na vsakem koraku? Obkrožati so nas začele med plavanjem v morju, poležavanjem v parku, na plaži ali kot mikroplastika v vodi, hrani in zraku.

Čas je, da besedo enkratna uporaba zamenjamo z besedo ponovna uporaba. Spremeniti moramo svoje navade in začeti ceniti vire, ki so bili nujni za ustvarjanje posameznega izdelka. To velja za nas vse, tako uporabnike kot proizvajalce. Zato pri Odori spreminjamo način, kako so stvari izdelane in dane v uporabo. Iščemo nove poti za preprost in dostopen način ponovnega polnjenja embalaž z našimi izdelki.

Resnično verjamemo, da je ponovno polnjenje izdelkov oziroma refil ena izmed trajnostnih rešitev za zmanjšanje količine odpadkov, ki jih ustvari embalaža za enkratno uporabo. Obenem lahko tudi zmanjšamo povpraševanje in proizvodnjo nove plastike ter plastične embalaže. Trgovcem tako jasno sporočimo, da želimo nove rešitve in spremembo nakupovalnih navad. Zato vrnimo ponovno uporabo izdelkov v naše življenje, vzljubimo embalažo, ki jo že imamo doma, in sklenimo krog ponovne uporabe.

Kar resnično potrebujemo in je vredno našega denarja, je znotraj prav te embalaže. Naj bo to prašek za perilo, šampon za lase ali detergent za posodo. V konvencionalnih trgovinah se pri nakupu izdelkov plastični embalaži skoraj ne moremo izogniti. Enkrat uporabljena embalaža pa bo ostala in onesnaževala svet. Zaskrbljujoče dejstvo je, da plastika za zmeraj ostane na našem planetu. Danes že dobro vemo, da recikliranje plastike ni rešitev in da se le okoli 9 % vse plastike na svetu zares reciklira. Recikliranje je zato treba uporabiti le v sili, na prvo mesto pa postaviti nove rešitve. Nakup izdelkov brez embalaže je zagotovo ustrezna možnost, ki jo lahko izberemo, če je le mogoče. Podjetja in uporabniki že spreminjamo svoje navade in se vračamo k naravi.

Ponovno polnjenje embalaž je za našo prihodnost nujno. Vabimo vas, da napolnite svojo embalažo in ljubezen do narave z izdelki Odori. Naši izdelki so naravni, z bio sestavinami, veganski in certificirani.

Refil lahko izvedete v trgovskem centru Spar Slovenija v Cityparku, Aleji in Centru Vič v Ljubljani, v BTC City v Murski Soboti, v Supernovi Qlandija v Kranju ter v Europarku v Mariboru, v trgovini Rifuzl v Šiški, trgovini Demetra na tržnici Koseze, v trgovini Frišna v Slovenj Gradcu ter v trgovini Ekola v Kopru. Želimo si, da bo možnost ponovne uporabe kmalu tudi drugod. Zaželeno je, da prinesete svojo embalažo.

Pri praških se izogibajte stekleni embalaži, saj ta vpliva na gostoto pralnega praška, ki ga je treba pred vsako uporabo pretresti. Univerzalno čistilo, čistilo za kopalnico in odstranjevalec trdovratnih madežev uporabljajte z razpršilko. Čistilo za tla je treba redčiti.

Navodila za uporabo:
1. Prazno embalažo postavite pod pipo želenega izdelka.
2. Pritisnite tipko nad pipo in jo držite do želene količine ali zneska.
3. Točenje prekinete tako, da popustite pritisk na tipki.
4. Ko končate točenje, na zaslonu pritisnite tipko “zaključek”.
5. Avtomat vam bo stiskal deklaracijo in črtno kodo izdelka.
6. Izdelek plačate na blagajni.

Izdelki, ki so na voljo:
– pralni prašek z vonjem limone ali sivke, za belo ali pisano perilo: 6,66 €/L,
– odstranjevalec trdovratnih madežev: 19,90€/l,
– gel za strojno pomivanje posode: 8,90 €/l,
– gel za ročno pomivanje posode: 9,95 €/l,
– čistilo za kopalnico: 8,81 €/l,
– univerzalno čistilo: 7,69 €/l,
– čistilo za steklo: 7,85 €/l,
– čistilo za tla: 8,90 €/l.