Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Lasje so prednikom predstavljali popolnoma drugačno vlogo, kot nam jo predstavljajo danes. Verjeli so, da človek črpa moč preko las in da se na ta način povezuje z višjimi energijami. Tem daljši so bili lasje, tem večjo moč in s tem več življenjske energije je imel človek.

S časom se je to zavedanje porazgubilo in danes le še redki povezujejo svoje lase z zgoraj omenjenimi lastnostmi. Danes lepa in bujna pričeska predstavlja simbol urejenosti in privlačnosti. Večina ljudi je močno navezana na svoje lase – kar pomislite, ko popolnoma spremenite svojo pričesko, imate občutek, kot da ste postali nova oseba.

Veliko žensk ima željo po bujnih in lepih pričeskah, kot jo imajo dekleta v revijah. S pravilno nego se lahko (skoraj) vsaka približa temu. Veliko konvencionalnih izdelkov naredi preko las film, ki daje lažni videz zdravja. V resnici pa se ob prenehanju uporabe teh izdelkov hitro pokaže resnično stanje, ki ni tako rožnato. Pogosto konvencionalni šamponi vsebujejo dražilne sestavine, ki pripomorejo k preobčutljivosti lasišča in težavam s suho kožo. Nanazadnje se ob spiranju šampona le ta dotakne celega telesa in lahko draži celotno kožo. Te sestavine so pogosto nevarne tudi za organizme v okolju. Ko jih speremo z vodo, končajo v ekosistemu in za razliko od sestavin naravnih šamponov, niso biorazgradljive.

 

Pomembno je, da uporabljamo naravne izdelke, ki varujejo lasišče in pomagajo zadrževati vlago v laseh. Posledično je potreba po pranju las manjša. V kolikor boste zamenjali konvencionali, silikonski šampon za naravnega, se zavedajte, da lasje rabijo nekaj časa, da se prilagodijo spremembi in navadijo na naravne sestavine. Če boste vztrajali pri tem prehodnem obdobju, vam bo lasišče na koncu hvaležno.

Osnova naloga šampona je očistiti lase in lasišče ostankov loja, maščob, prahu in ostalih delcev umazanije iz zraka ter ostankov izdelkov za nego las (v kolikor jih uporabljamo). Ko je lasišče čisto, lahko nemoteno potekata naravna obnova in rast las. Pri izbiri šampona moramo biti pozorni, da ni dražeč, je nežen do lasišča in ohranja njegovo naravno pH ravnovesje.

V naših šamponih smo premišljeno izbrali naravne sestavine, ki regenerirajo lasišče in hkrati stimulirajo lasne mešičke, s čimer pripomorejo k bolj zdravemu lasišču. Zato smo v šampon dodali ovsene in svilene proteine, provitamin b5, glicerin, izvleček koprive, česnov ekstrakt, korenino juke ter izvleček aloe vere.

Čeprav skrbimo za svoje lase, so le te vseeno izpostavljeni številnim (stresnim) faktorjem, (ne)katerim se težje izognemo. Primer so izpostavljenost sončnim žarkom, toplotno urejanje pričeske, barvanje las, nošenje tesnih čopov in kit, onesnaženje zraka, snovi, ki so prisotne v vodi s katero se umivamo, spremembe vlage v zraku, prehod iz vročega zraka na mrzlega in obratno, veter itd.

Maske za lase imajo v svoji sestavi večjo koncentracijo vlažilnih in hranilnih snovi, da lahko opravijo svojo nalogo. V naši maski za lase boste tako našli natrijev laktat, svilene in ovsene proteine (oboji pomagajo preprečevati lomljenje las), provitamin b5 (pomaga pri ohranjanju vlage), avokadovo maslo (je polno vitaminov, vlaži lasišče in pripomore k večji gostoti las)  in arganovo olje (močno vlaži, deluje hranilno in negovalno).

Za najboljši učinek vam priporočamo, da uporabite masko za lase vsaj 1x tedensko. Po šamponiranju jo nanesite na lase od ušes navzdol in pustite delovati od 5 -10 minut. Nato jo dobro sperite z vodo. Že po prvi uporabi bodo lasje bolj sijoči, nahranjeni in mehki.