Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Razkužila uničijo vse mikrobe, ki so na naših dlaneh, tako potencialno nevarne, kot dobre, ki nas varujejo pred vdorom patogenih snovi skozi kožo.

Trenutno še vedno veljajo priporočila, da se za namene preprečevanja širjenja virusa, vzdržuje pravilno higieno rok – torej jih redno umivamo oz. razkužujemo. Pravilno umivanje rok naj traja vsaj 20 sekund, pri tem priporočamo uporabo naših trdih mil, saj imajo poleg čistilnega, tudi vlažilni učinek in so zato koži prijaznejša.

Ko umivanje z milom in vodo ni na voljo, se poslužimo uporabe razkužila. Le ta mora vsebovati vsaj 60 (v/v) % alkohol, da je zadosti zmogljiv (naše razkužilo vsebuje 75 (m/m) % alkohol).

 

Razkužila delimo v več skupin v skladu z Uredbo (EU) št. 528/2012. Med (PT1) sodijo razkužila za človekovo osebno higieno, kamor spada predvsem razkuževanje rok. Med (PT2) pa sodijo razkužila, ki se uporabljajo za razkuževanje površin, materialov, opreme in pohištva ter se ne uporabljajo v neposrednem stiku s hrano ali krmo.

Ker vam želimo ponuditi le najboljše, smo naše razkužilo preverili s testi učinkovitosti in ga ustrezno certificirali. Uspešno je prestalo vse teste in s tem dokazalo uspešno delovanje proti bakterijam, kvasovkam in virusom z ovojnico. Naše razpršilo za roke in površine z antibakterijskim učinkom je certificirano biocidno* sredstvo, ki je primerno za področje uporabe (PT1): Razkužilo za človekovo osebno higieno in (PT2): Razkužilo za zasebne površine.

*Biocidna sredstva so snovi ali zmesi, ki so namenjene kemičnemu ali biološkemu uničenju, odvračanju, onemogočanju ali preprečevanju delovanja škodljivih organizmov (plesni, bakterij ali škodljivcev).

Razkužila uničijo vse mikrobe, ki so na naših dlaneh, tako potencialno nevarne, kot dobre, ki nas varujejo pred vdorom patogenih snovi skozi kožo. Odstranijo tudi naravno prisotne lipide v koži, ki ščitijo pred izgubo vode. Pogosto umivanje rok z milom in dodatno razkuževanje le teh lahko vodi v neprijetne posledice na naši koži (seveda je vse odvisno od sredstev, ki jih uporabljamo). Koža naših dlani lahko postane rdeča, razpokana in izsušena do te mere, da nastanejo oprte in boleče rane.

Čeprav velja alkohol za najbolj učinkovito in neškodljivo biocidno sredstvo za kožo na rokah, se lahko le ta ob daljši in rednejši uporabi vseeno izsuši in razpoka. Zato naše razkužilo vsebuje tudi sestavine, ki kožo negujejo in ne le razkužujejo – aloe vera in glicerin preprečujeta izsušitev, vlažita kožo in jo negujeta.

Ob uporabi različnih zaščitnih sredstev je v tem času potrebno nameniti posebno pozornost tistim, ki negujejo naše roke. Svetujemo, da po uporabi razkužila, na roke nanesete še nekaj naše vlažilne kreme ali ognjičevega mazila. Po nanosu razkužila počakajte nekaj minut, nato pa nanesite kremo. S tem boste dlani dodatno negovali in jih preventivno vlažili.

 

Pravilna uporaba našega razkužila:

  • na rokah: nanesite 3 ml nerazredčene raztopine po rokah in vtirajte približno 30 s do suhega. Uporabite le na nepoškodovani koži.
  • za dezinfekcijo površin: sredstvo nanesite približno 20-30 cm od površine, tako da želeno mesto dobro omočite. Pustite, da se posuši. Sredstva ne izperite.