Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Proizvodnja brez odpadkov je, na žalost vsaj za zdaj, misija nemogoče.

Čeprav se trudimo, odpadki še vseeno nastanejo. Seveda ponovno uporabimo kar se le da – škatle, polnila za v škatle, plastične kanistre, vendar nekaj smeti vseeno nastane.

Pri proizvodnji se trudimo imeti največji izkoristek. Zato smo se zadnji mesec vedno bolj ukvarjali z idejo, kako bi lahko reciklirali koščke mila, ki nam ostanejo pri vsaki seriji (začetek in konec milne pogače). Le te na žalost niso dovolj veliki in pravilne oblike, da bi bili primerni za prodajo.

Škoda jih je vreči v smeti, saj so prav tako uporabni, kot tisti, ki so primerni za prodajo. Seveda smo jih uporabljali za lastno rabo, ampak se jih je v zadnjem času nabralo kar nekaj in jih nismo več uspeli sproti porabiti.

Na spletu je veliko receptov o recikliranju trdega mila, kjer milo običajno segrejejo in ponovno uporabijo. V kolikor gre za popolnoma naravno milo, kot je naše, vam segrevanja ne priporočamo, saj s tem uničite osnovne surovine, ki so v njem. Prav tako segrevanje naravne “milne mase” ni ravno najlažji proces in se hitro zgodi, da se vam masa prismodi. Druga možnost je, da ostanke raztopite v vodi, vendar je končen rezultat hitro lahko preveč tekoče neuporabno milo.

Tudi mi smo testirali različne možnosti recikliranja. Na koncu smo prišli do ideje, da bi koščke “odpadnega” mila zložili v kalup in jih zalili z novo, svežo mešanico trdega mila. Zamisel smo nemudoma preizkusili in rezultat nas je navdušil. Dobili smo čudovito reciklirano milo, vsak kos pa je unikaten in poseben.