Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.

Pri kozmetičnih izdelkih se veliko ljudi že zaveda pomena uporabe naravnih sestavin, saj izdelke nanašajo neposredno na kožo. Le malo pa jih pomisli, da bi posvetili pozornost sestavinam iz katerih so izdelana čistila. Čeprav si konvencionalnih čistil ne nanašamo direktno na kožo (vsaj ne namerno), ima lahko uporaba le teh, veliko hujše posledice, kot se jih zavedamo.

 

Naši domovi so že tako polni snovi, ki niso najbolj prijazne do nas (te izhlapevajo iz barv, premazov, lepil, pohištva nasploh ipd.). Z uporabo konvencionalnih čistil stanje samo še poslabšamo, saj v svoj dom vnesemo še dodatne kemikalije, ki nas dražijo, škodujejo našemu zdravju in povzročajo razne alergije. Poleg tega pri čiščenju ostanejo te snovi na površinah in tako pridejo v stik z našo kožo, z otroci in hišnimi ljubljenčki.

Škodljivih snovi iz pohištva ne moremo odstraniti, lahko pa poskrbimo, da v svoj dom (in okolje) ne vnašamo še dodatnih kemikalij. Pri vsakem čiščenju s konvencionalnimi čistili, se v odtok zlijejo (pre)velike količine nevarnih snovi, ki končajo v okolju, saj jih čistilne naprave ne morejo odstraniti v celoti. Te kemikalije se nato čez čas nabirajo in škodijo vsem živim bitjem in onesnažujejo pitno vodo. Pripomorejo celo k tvorjenju smoga. Z uporabo naših čistil smo lahko mirni, saj so narejena iz 100% naravnih sestavin, zato so prijazna do nas in do okolja. Ker so popolnoma naravna, lahko z njimi čistijo celo otroci. V naših izdelkih ne boste našli sintetičnih in nevarnih snovi kot so umetni parfumi ali dišave, sulfati, amoniak, formaldehid, fosfati, klor ali razna barvila.

Pri čiščenju je naša koža pogosto v stiku z uporabljenimi kemikalijami, kar lahko povzroči razne kožne reakcije in alergije. Koža je največji organ, zato se preko nje te kemikalije še hitreje absorbirajo in motijo delovanje telesa. Poleg kože pa pridejo pri čiščenju nevarne snovi v naše telo tudi z dihanjem. Ko čistimo, smo najbolj izpostavljeni nevarnim hlapom, ki se sproščajo iz konvencialnih čistil.

Poleg tega so, da so naša čistila prijazna do nas in okolja, so prijazna tudi do živali. Noben izdelek ni testiran na njih, poleg tega imajo vsa čistila veganski certifikat, kar pomeni da med sestavinami ni snovi živalskega izvora.

čistilo za vodni kamen

Naša čistila imajo prijeten, naravni vonj. Za odišavljanje uporabljamo le eterična olja, brez umetnih dišav, zato tudi ni bojazni, da bi vas naša čistila dražila medtem ko čistite.

 

Ste se kdaj vprašali, zakaj so konvencionalna čistila cenejša od naravnih?

Konvencionalna čistila vsebujejo dražeče in nevarne sestavine, ki so bistveno cenejše od naravnih sestavin, ki se nahajajo v naših čistilih.  Na žalost pa v tem primeru posledice utrpita naše zdravje in narava. Zato se je treba vprašati ali je vredno za razliko nekaj € reskirati svoj zdravje, ter onesnaževati okolje v katerem živimo?